Suport: Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

FAQ

Multe companii de transport pun la dispozitie anumite reguli de calatorie cu Segway PT. Unele il trateaza ca pe un bagaj sau ca pe un dispozitiv ajutator, altele nu. In general, bateriile litiu-ion de pe Segway i2 SE si x2 SE sunt considerate ca si material periculos si nu sunt permise la bordul avioanelor comerciale. Dar, poti sa iti trimiti oriunde Segway PT-ul folosind transportul terestru. Pentru mai multe informatii, contacteaza un transportator local.

Da. Transportorul personal este sigilat pentru a putea fi utilizat si atunci cand este umezeala in aer. Doar trebuie sa fii atent atunci cand ai de-a face cu suprafete alunecoase. Acestea pot fi foarte periculoase. Tine minte ca unitatea nu a fost conceputa sa fie scufundata in apa. De aceea, trebuie sa eviti sa o expui la ploi torentiale sau sa o tii perioade lungi in ploaie.

Da. Fiecare telecomanda InfoKey poate fi blocata in modul incepator prin apasarea unei anumite secvente de butoane. De asemenea, poti seta modul de viteza pentru incepatori, modul de viteza standard si modul "off" pentru setarea de standby. Mai multe setari preferentiale pot fi programate pe telecomanda InfoKey la fabrica Segway. Programarea fiecarei telecomenzi InfoKey separata este un serviciu aditional oferit clientilor al carui cost poate fi oferit de catre dealer-ul tau local.

Pentru informatii legate de asigurare, te rugam sa contactezi magazinul tau local.

Da. Transportul bateriilor unui Segway PT are nevoie de certificare de tip 'hazmat'. Toate companiile mari de transport sunt certificate in acest sens. Contacteaza dealer-ul/distribuitor-ul tau local pentru asistenta.

Nu. Acum fabricam doar produse SE (Second Edition). Acestea sunt Segway PT i2 SE si x2 SE.

Da. Segway are limite de greutate setate pentru siguranta utilizatorului si pentru a reduce riscul de dauna al aparatului. Utilizatorul nu trebuie sa fie mai usor de 100 lbs. (45 kg). Greutatea maxima admisa (care include atat utilizatorul cat si incarcatura sa) este de 260 lbs. (117 kg). Greutatea totala a incarcaturii de pe ghidon plus orice alte accesorii atasate pe acesta nu trebuie sa depaseasca 10 lbs. (4.5 kg).

Fiecare robot de transport personal Ninebot by Segway este testat prin utilizare umana inainte de a parasi fabrica pentru a ne asigura ca indeplineste standardele de calitate. De aceea, pot fi urme usoare pe pedale, sau pe suruburile ce conecteaza ecranul de ghidon, sau urme pe cauciucuri sau parametrii de utilizare sa nu fie 0 km (acestia sunt de obicei intre 1 km si 15 km). Te rugam sa nu iti faci griji, asa arata un aparat nou. Pur si simplu, ne asiguram ca vei fi in totalitate in siguranta.

Ne face placere sa fim in legatura cu tine si sa te informam cu privire la orice noutate legata de Segway. Administram mai multe canale de socializare sau te poti abona la newsletter-ul nostru. Incepe sa ne urmaresti chiar de azi!

Segway este interesata in permanenta sa lucreze cu antreprenori entuziasti si motivati pentru a-si extinde reteaua globala de dealeri si distribuitori. Te rugam scrie-ne la sales@segway.eu.com pentru mai multe informatii.

Dupa ce versiunea de firmware a fost adusa la zi, porneste robotul, blocheaza-l si pozitioneaza-l in pozitie orizontala, de exemplu, intr-o pozitie in care suprafata pe care iti asezi picioarele sa fie paralela fata de sol. Este normal ca in acest moment sa se auda un sunet de alarma (atunci cand il misti, aparatul fiind in modul blocat). Sprijina vehiculul si apara butonul ON de pe telecomanda de patru ori si vei auzi un semnal sonor. Apasa butonul de limitare a vitezei si vei auzi un alt semnal sonor intr-un interval de timp de 5 pana la 8 secunde. Nu ma apasa pe buton atunci cand auzi 3 semnale sonore continue cam dupa 3 secunde si asta inseamna ca robotul a fost calibrat cu succes. Tot ceea ce trebuie sa mai faci este sa opresti si sa repornesti aparatul. O calibrare poate nu fi suficienta asa ca daca este cazul poti sa repeti operatiunea de inca cateva ori.

① Conecteaza unitatea la aplicatia Ninebot by Segway ② Alege “other settings” > ”attitude calibration” ③ Dupa update-ul de firmware, intoarce unitatea invers, porneste-o, asteapta pana auzi un sunet “di-di” ④ Unitatea a fost calibrata

① Ridica vehiculul de la sol si tine-l nemiscat orizontal sau vertical. Apasa butonul de pornit, luminile ambientale se vor face rosii si vehiculul va emite un sunet ce va dura cateva momente. ② Imediat apasa si tine apasat butonul de pornit pana cand sunetul se opreste, apoi da drumul la buton. ③ O secunda mai tarziu, apasa si tine apasat iar butonul de pornit pana cand un semnal sonor se aude. Apoi, luminile de ambient se vor schimba din rosu in portocaliu, ceea ce inseamna ca vehiculul a fost calibrat.

Cel mai bun mod de a curata un produs Ninebot by Segway este cu aer sub presiune. De asemenea, poti folosi un spray cu apa curenta (Atentie: Nu folositi apa sub presiune pentru a-l stropi; poate cauza deteriorari). Daca suprafata de plastic a produsului este zgariata poti folosi hartie usor abraziva pentru polisare.

Trebuie sa demontezi roata, adica sa scoti capacul decorativ pentru a ajunge la cele 3 suruburi care, odata desfacute, iti vor permite sa tragi roata afara. Valva este la interior. Presiunea recomandata este de 10pa ~ 15pa (15 ~ 20PS). Pentru greutate maxima, se poate urca si pana la 25PSI.

Poti rezolva acest lucru doar folosind un sapun nu foarte puternic si apa. Te rugam sa nu folosesti un dispozitiv cu apa sub presiune si de asemenea, este important sa nu ajunga apa la portul de incarcare. Mai mult decat atat, sa ai in vedere ca nu recomandam produsele care protejeaza sau dau luciu suprafetelor din cauciuc, plastic sau vinil, intrucat acestea pot reduce aderenta anvelopei si pot cauza riscuri de siguranta.

Incarca bateriile cu litiu de mare capacitate pana la maxim dupa fiecare utilizare sau atunci cand nu sunt folosite. Daca nu vei folosi vehiculul pentru mai multe luni, depoziteaza-l cu bateria cand este incarcata la maxim si apoi incarc-o o data pe luna. Pentru perioade mai lungi, depoziteaza bateria incarcata la maxim si vehiculul separat si incarca bateria o data la 3 luni - 6 luni. Daca depozitezi vehiculul cand nu este incarcat maxim, de exemplu la 50%, in primele 15 zile se poate descarca excesiv.

Dealerul/Distribuitorul tau autorizat de Segway va inregistra unitatea ta pentru tine in termen de 72 de ore de la achizitie. Daca ai intrebari legate de garantie, te rugam sa contactezi direct dealerul tau local.

O priza standard de perete incarca bateriile unui Segway PT. Pentru un ciclu complet de incarcare al bateriilor poate fi nevoie de 8 pana la 10 ore. Cu toate acestea, Transporterul tau personal poate fi pus la incarcat oricand pentru a ajunge la capacitate maxima.

Segway PT simte inclinatia utilizatorului cu ajutorul a 5 senzori si a 2 accelerometre care interpreteaza variatia unghiului Segway-ului in legatura cu gravitatia de pana la 100 de ori pe secunda. Balanseaza utilizatorul aplicand forte catre sol in directia de balans. Tehnologia LeanSteer a Segway PT-ului incurajeaza utilizatorul sa se aplece si sa se deplaseze din punctul A in punctul B. Face acest lucru utilizand aplecarile si revenirile utilizatorului, impreuna cu unghiul de rulare al platformei pentru a genera acceleratie. Daca misti incet ghidonul si cadrul LeanSteer in directia dorita de deplasare vei simti cum raspunde Segway PT-ul.

Cu o singura incarcare, i2 poate sustine pana la 24 miles/38 km autonomie, in timp ce x2 poate sustine pana la 12 miles/19 km autonomie. Tine cont ca distantele sunt raportate si la greutatea transportata, stilul de condus si suprafata de rulare. In plus, bateriile se incarca atunci cand te deplasezi in coborare. Vei fi surprins placut de cat de mult poti calatori pe un Segway PT.

Fiecare Segway PT are 2 setari operationale, modul "Incepator" sau "Testoasa" si modul "Standard". Modul "Incepator" este setat la 6 mph/13 kph si modul standard pana la 12.5 mph/20 kph. 12.5 mph este echivalentul aproximativ a 5 minute per mila.

Te rugam sa consulti Manualul de utilizare pentru instructiuni complete despre cum se monteaza / asambleaza un produs Ninebot by Segway.

Folosind o baterie standard si un incarcator standard, dureaza aproximativ 2-4 ore sa incarci complet un produs Ninebot by Segway.

In general, dureaza intre 1 si 3 minute sa inveti sa utiizezi un produs Ninebot by Segway, cu toate ca acest interval depinde si variaza de la persoana la persoana si de la un produs la altul. Pentru unii, poate dura si cateva zile. Pentru Ninebot by Segway ONE E+ si ONE S2, procesul de invatare va dura mai mult. Atunci cand achizitionezi un produs Ninebot by Segway este important sa citesti cu atentie Manualul de utilizare si Instructiunile inainte de a-l folosi efectiv. Daca inchiriezi un produs Ninebot by Segway, te rugam sa citesti Masurile de siguranta si sa asculti ceea ce iti spune / invata instructorul.

Datorita schimburilor valutare, a tarifelor si a altor taxe, pretul pot varia. Cel mai bine este sa contactezi dealer-ul tau local autorizat de Segway pentru a afla informatii legate de pret.

Segway impreuna cu Rechargeable Battery Recycling Corporation te incurajeaza sa ajuti la protejarea mediului prin a returna bateriile de care nu mai ai nevoie la cel mai apropiat centru de colectare.

① Ridica vehiculul de la sol si tine-l nemiscat, in pozitie orizontala sau verticala. Apasa butonul de Power ON, luminile ambientale se vor aprinde rosu si vehiculul va genera un semnal sonor care va dura cateva momente. ② Imediat apasa si tine apasat butonul de Power ON pana cand sunetul se opreste si apoi lasa-l liber. ③ O secunda mai tarziu, apasa si tine apasat butonul de Power ON pana cand se aude un semnal sonor. Luminile ambientale se vor schimba din rosu in portocaliu, ceea ce inseamna ca vehiculul a fost calibrat.

Incarca Ninebot by Segway One E+ o data la fiecare 3 luni fara sa ii scoti bateria.

Regulile pot varia de la o tara la alta. Pentru a le afla, te rugam sa contactezi dealer-ul tau local.

Exista cateva probleme pe care le poti diagnostica si rezolva pe cont propriu inainte de a contacta dealerul sau distribuitorul tau autorizat. Consulta Manualul pentru detalii.

① Afla si respecta legislatia in vigoare. ② Foloseste echipament de protectie, inclusiv casca, aparatoare de genunchi, palme si coate, inainte de a conduce. ③ Asigura-te ca bateria este incarcata la cel putin 60% pentru a evita sa ramai fara curent atunci cand esti in deplasare. ④ Asigura-te ca nimic nu iti poate afecta echilibrul in timpul deplasarii. Te rugam sa nu folosesti robotul dupa ce ai consumat bauturi alcoolice. ⑤ Ai grija pe unde te plimbi. Asigura-te ca eviti crapaturi in asfalt, pante cu mai mult de 20 de grade, gauri cu adancime mai mare de 3 cm sau orice alt obstacol periculos. ⑥ Femeile insarcinate, pacientii cu probleme de inima sau cei care nu pot urca scari fara ajutor nu au voie sa foloseasca PT-ul. Produsul Ninebot by Segway este destinat pentru o singura persoana, astfel ca doua sau mai multe persoane nu au voie sa-l foloseasca in acelasi timp. In cele din urma, minorii sub 14 ani pot folosi produsele Ninebot by Segway numai in compania unui adult.

Aceasta este o alarma de informare asupra nivelului scazut din baterie. Opreste-te in a folosi vehiculul atunci cand afisajul indica 2-3 linii si incarca bateria cat de repede posibil. Alarma se va opri atunci cand bateria este incarcata la maximum.

Un vehicul nou trebuie incarcat 2-3 ore la primul ciclu. Verifica indicatorul de pe incarcator. Indicatorul este rosu in timpul incarcarii si se va schimba in verde atunci cand vehiculul este incarcat la maxim.

Un produs Ninebot by Segway este un mijloc de transport popular si nou tehnologic ce poate fi o alternativa la plimbare. Un produs Ninebot by Segway poate face o rotatie de 360° si poate fi manevrat in locuri foarte stramte, spre deosebire de o bicicleta electrica.

Telecomanda InfoKey este o cheie si un ecran pentru informatii referitoare la unitatea ta. Fiecare este programata unic pentru a porni si bloca un anumit Segway PT. Totodata furnizeaza informatii in timp real legate de durata de viata a bateriei, viteza si modul de functionare al intregului sistem. In plus, beneficiaza de un sistem de protectie pentru a descuraja pe oricine ar incerca sa intervina asupra unitatii atunci cand este lasata parcata.Functia de securitate este menita sa fie folosita atunci cand esti in preajma aparatului si poti interveni in caz de alarma.

Incearca sa folosesti un alt telefon pentru a conecta unitatea. Daca eroarea 51 persista, atunci bateria trebuie inlocuita. Daca eroarea 51 a disparut cand folosesti un alt telefon, atunci este recomandat sa descarci si sa instalezi din nou aplicatia Ninebot by Segway pe telefonul cu care ai incercat initial.

Pozitioneaza-te in spatele Segway PT-ului si ridica marginea din spate a locului unde calci cu piciorul drept pentru a scoate la iveala un cod de bare. Acolo se afla un cod de 12 cifre imprimat direct pe baza unitatii. Noteaza-l si pastreaza-l la loc sigur.

① Daca mergi prea repede, vehiculul va porni alarma si se va inclina spre inapoi (spre spate) atunci cand decelereaza.
② Vehiculul are o limita de viteza setata. Verifica daca exista un buton de limitare de viteza aprins pe ecranul ghidonului. Daca exista, apasa butonul de limitare a vitezei de pe partea dreapta a telecomenzii pentru a anula aceasta functie. Sau blocheaza vehiculul atunci cand este pornit pentru a vedea pe ecran viteza limita setata si apasa pe butoanele stanga sau dreapta pentru a o ajusta. Viteza maxima este 20 km/h.
③ Vehiculul trebuie recalibrat.
④ Bateria este descarcata.

Instructiuni de siguranta - Ai pierdut instructiunile? - Reguli si reglementari & garantie