[hero] Despre brand

Povestea Segway-Ninebot

Despre brand

Cum a inceput

Intr-o zi, inventatorul Dean Kamen a vazut un om tanar intr-un scaun cu rotile chinuindu-se sa urce pe trotuar. Si-a dat seama ca problema nu era acel scaun cu rotile ci ca "the world was built for people who could balance" . Ulterior, el impreuna cu echipa sa au creat Independence IBOT™ Mobility System, un dispozitiv de transport personal cu autobalans care permite utilizatorului sa urce pe scari si sa traverseze cu succes suprafete inegale. Dupa aceea, si-a dat seama ca un astfel de dispozitiv cu autobalans poate avea multe intrebuintari si pentru oamenii cu capacitate integrala de mobilitate.Inspiratia pentru numele Segway vine de la cuvantul "segue", care inseamna "pentru a trece usor de la o stare la alta". Segway transforma o persoana intr-un "super-pieton", ce poate sa se deplaseze pe distante mai lungi, sa fie mai rapid si sa transporte mai mult.

Cum functioneaza stabilizarea dinamica

Daca stai drept in picioare si te apleci in fata nu vei cadea. Creierul tau stie ca ai iesit din balans deoarece fluidul din urechea interna se modifica. Acest lucru te face sa pui un picior in fata ca sa eviti o posibila cadere.Segway face cam acelasi lucru, doar ca aceste vehicule au roti in loc de picioare, un motor in loc de muschi, o colectie de microprocesoare in loc de creier si un set sofisticat de senzori de inclinare si giroscopici in loc de ureche interna. La fel ca si creierul, un Segway stie cand te apleci inainte. Ca sa iti tina echilibrul, roteste rotile la viteza corespunzatoare ca sa avansezi.

Protejeaza mediul inconjrator

Ca lider in mobilitatea electrica pe doua roti, viziunea Segway a fost mereu indreptata spre a produce alternative ecologice de transport pe distante scurte. Astazi, din ce in ce mai multi oameni aleg sa inlocuiasca masina cu acest mijloc de transport prietenos cu natura pentru deplasarea urbana. In plus, datorita emisilor zero in timpul functionarii, poate fi folosit si in interior.

Povestea Ninebot

Povestea Ninebot

Ninebot este o companie cu capital integral privat cu sediul in Beijing, China. In 2015 Ninebot a cumparat Segway, care are sediul in Bedford, US. Compania care s-a nascut din cele doua, se concentreaza pe cercetare si dezvoltare, proiectare, productie, distributie si vanzari ale robotului de transport personal pe distante scurte. Aceasta are sedii strategice in SUA, Olanda si Beijing, precum si centre de productie in SUA si China.Segway si Ninebot sunt dedicate conectarii perfecte intre solutile robotizate si telefonul mobil si integreaza tehnologiile existente si conceptele viitoare cum ar fi interactiunea vocala si recunoasterea faciala, cu produsele robotizate - produse care vor fi extrem de interactive si vor incuraja un mod de viata inteligent.

Timeline

1999 – Segway Inc devine principalul inovator al transportului personal

2002 – Primele Segway Personal Transporters (PT) sunt vandute pe Amazon.com

2005 – Se lanseaza Segway Cross-Terrain Transporter

2013 – Ninebot se stabileste in Beijing, China

2014 – Se lanseaza Segway three-wheel PT – SE-3 Patroller, pentru piata de siguranta publica

2014 – Ninebot lanseaza Ninebot E+

2015 – Segway si Ninebot se unesc

2015 – Ninebot by Segway lanseaza miniPRO si ONE E+

2016 – Ninebot by Segway lanseaza ONE S2 – succesorul lui Ninebot ONE E+

2016 – Segway Europe HQ este deschis in Amsterdam, Olanda